Deelnemers aan het woord

17 berichten op 2 pagina's
Aimé de Clercq
14-05-18 09:56:56
Een leuke en leerrijke workshop in een zeer mooi natuurgebied gehad op zaterdag 12 mei
Fotoclub G&B Breda
20-04-18 21:21:34
Op woensdag 18 april hebben we, samen met leden van fotoclub Perspectief, een lezing gekregen van Anita over straatfotografie. Anita heeft ons duidelijke informatie gegeven met veel goede en mooie voorbeelden uit haar eigen werk. Ze weet de groep steeds in haar verhaal te betrekken, stelt vragen en geeft veel ruimte om tijdens haar verhaal onderbroken te worden zodat er direct vragen gesteld kunnen worden. Het was een bijzonder interessante en plezierige avond en we kunnen haar beslist aanbevelen. Bedankt Anita en we hopen in de toekomst elkaar weer te treffen.
Francine Hoppenbrouwers
14-03-18 20:13:59
03-03-2018 Workshop Haarmos

07.30 u een flink pak sneeuw en ijskoud.
Met ons twee en Anita zijn we op zoek gegaan naar "Haarmos in de sneeuw". Het
waren net lucifers die boven de sneeuw kwamen piepen.
Eerst een korte uitleg over het mooie mosje, en hoe je hiermee een sfeervolle foto
kon maken.
Om beurten kwam Anita bij je langs om je gemaakte foto's te bekijken en eventueel
te zeggen wat je kon verbeteren.
Na een tijdje fotograferen was het koffie pauze. Heerlijk met zo een koud weer.
Terug aan de slag en om het warm te krijgen gingen we met macrolens foto's van
landschappen maken.
Tot mijn verbazing heel mooie foto's die ik later in zwart/wit heb gezet. Het waren
net pentekeningen. Enkele foto's die ik tijdens de workshop heb gemaakt zijn in
mijn fotoclub goedgekeurd voor de tentoonstelling.
Het is een aanrader om bij Anita een workshop te volgen.
Martine Lauwers
28-02-18 17:47:07
Het was een leerrijke workshop, niet alleen met tips over de macrofotografie maar ook uitleg over het ruige haarmos. Komen op een plek waar je anders niet komt om een ongekend mosje te fotograferen. De manier van overbrengen van de stof vond ik positief. Zowel in groep als individueel uitleg krijgen en tips is oké voor mij, en daarbij nog een persoonlijke babbel om mekaar wat te leren kennen. Meer hoeft dat niet te zijn.
Fijn om naast wat ik al ken en toepas, nog andere tips te krijgen om op een anders manier te leren kijken en te fotograferen. Ik heb meegenomen uit de workshop om mij nog verder te verdiepen om mijn foto’s nog meer tot mezelf te laten behoren. Er nog meer mijn eigen touch aan geven.
Ik beveel je workshop aan.
Karin Rulens
10-12-17 21:07:55
Workshop straatfotografie gedaan in Antwerpen en het was super! Voor mij is deze werkvorm, gewoon doen/durven met wat ondersteuning/tips van Anita, ideaal. Individuele benadering en genoeg aandacht voor iedereen. Ik ben helemaal enthousiast geworden over deze tak van fotografie en heb de drempel overwonnen.
Yolanda Moret
06-12-17 15:43:43
De landschapsworkshop was alles wat je me beloofd had, ik heb nu toch weer andere inzichten op wat we allemaal kunnen ( en niet of wel heel moeilijk) met onze camera. Ik vond het heel fijn dat het groepje zo klein was waardoor je echt de tijd voor iedereen had. En dat bakkie thee maakt het natuurlijk ook heel gezellig. Nu is het tijd om veel te oefenen en met de opgedane kennis aan de slag te gaan.
Patricia Bosters
04-11-17 13:08:35
Ik heb weer nieuwe dingen geleerd in je workshop Anita die ik in de praktijk kan brengen en ben daar onwijs blij mee. Nu kan ik mijn foto’s het extra beetje creativiteit geven. Je hebt alles heel goed en duidelijk uitgelegd wat ik heel fijn vond, dus dit heeft mij in de zin geholpen dat ik nu dingen weet over de techniek en hoe ze werken. Ik vond het onwijs leuk Anita dat ik je macrolens mocht lenen en te leren hoe je kunt spelen met het fenomeen macrofotografie. Ik ben na de workshop er nog niet op uit geweest, maar ik weet wel dat ik nu heel anders kijk naar een foto en of de foto wel goed is. Ik raad je workshop echt aan ik zou nog creatiever willen worden, er zijn nog zoveel dingen om te leren.
Aneke Melaat
02-11-17 16:59:02
22-10-17 18:23:30
Ik ben zeker veel wijzer geworden in je workshop. Je hebt me uitgedaagd om een ander soort foto's te maken met de middelen in de natuur. In dit geval was het met paddenstoelen. Je hebt me een andere kijk gegeven hoe een foto tot stand kan komen.Ik heb echt geleerd om anders te kijken buiten mijn eigen kaders. Zo je foto's op de grond maken was best lastig. Mijn kijk op fotograferen is zeker breder geworden. Niet alles hoeft scherp te zijn.
Je workshop Anita is zeker een aanrader voor anderen. Al blijft voor mij persoonlijk het kaderen en positioneren een leerpunt.
Henk Schel
02-11-17 16:57:56
De workshops was van grote waarde voor mij ik heb er veel van geleerd. Het was gelukkig niet zo formeel en je hebt persoonlijke aandacht tijdens de workshop. Ik heb er veel van opgestoken.Heb er veel van geleerd dus, te werken met onscherpte in de voor en achtergrond, hulpmiddeltjes te gebruiken en tips voor de juiste camera instellingen. Ik ga dit zelf verder uitbouwen en meer experimenteren. De workshop is aan te bevelen aan anderen. Ik wil het macro/close up fotograferen verder uitbouwen, ik denk aan bloemen maar daar zijn nog lastige kleuren van de bloemen zijn lastig. Verder wil ik ook meer weten over landschapsfotografie.
Milène Kuilaars
22-10-17 19:19:02
Ik heb veel nieuwe inzichten geleerd in je workshop Anita, om minder registrerend te fotograferen en meer sfeer in macro fotos te brengen.
Je bracht de stof prima over en de groepsgrootte was fijn omdat iedereen voldoende aandacht had. Je moet beslist de groepsgroote nooit groter maken hoor.Ik heb geleerd om via de live-view te fotograferen, meer te varieren met mijn standpunten en creatief te zijn met de natuur. Wat ik geleerd heb ga ik verder uitwerken in mijn fotografie. Ik heb je workshop al aanbevolen aan anderen en ik zou graag nog eens aan de slag willen met bloemen op deze manier.
Tonen: 5  10   20"Dit is wat een workshop moest zijn: Veel uitleg en tips, persoonlijke aandacht en een kleine groep. Ik ben zeer tevreden en wil graag een workshop lensbaby bij je volgen met herfstbladeren en eventueel paddenstoelen." Carla de Winter

"Ondanks dat ik mijn camera al goed ken dacht ik zelf, toch nog wat dingetjes geleerd. Handmatig scherpstellen en de techniek goed gebruiken. 
En ik heb na lange tijd weer eens in de M stand gefotografeerd ipv de A. Ook het oefenen met onscherpe voorgrond heeft me ook weer een stapje verder gebracht in de macrofotografie. Mijn dank daarvoor!" Jan Hoekstra uit Grave


"Fijn je kennis, inzicht in de belichtingsdriehoek wat je goed weet over te brengen, je geduld, spontaniteit en enthousiasme. Ik wil zeker vaker komen al moet het wel wat warmer zijn de volgende keer. Ik heb twee dagen nodig gehad om bij te moeten komen van de kou." Wilma Maas uit Oudenbosch

"Ik was zo geïnspireerd door de workshop dat ik 2 dagen later op de Weerterheide naar ruighaarmos zocht om verder te oefenen, maar ik vond rood bekermos. Ik zou zeker vaker een workshop bij je willen volgen, je bent een enthousiast persoon die veel plezier heeft in het overbrengen van kennis. Daarnaast is het heel prettig dat de groepjes klein zijn. Hierdoor krijg je als deelnemer veel persoonlijke aandacht. Ik leerde de wereld in het klein ontdekken en vervolgens hoe je die op diverse manieren in beeld kan brengen. Met name scherptediepte en het verleggen van het scherpstelpunt binnen het kader. Ook goede tips over het hanteren van je camera met creatieve oplossingen om tot een goede compositie te komen
" Corrie Bieshaar uit Amsterdam


"Ik heb beter leren kijken naar wat ik op de foto wil, leren gebruik te maken van de natuurlijk lijnen. Een stuk techniek waarmee ik thuis verder kan oefenen. In Raw leren fotograferen en leren bewerken. Ik ben nu helemaal overgestapt naar RAW. Goede duidelijke uitleg, waardoor je er nog meer plezier in krijgt. En omdat het supergezellig is."   E. Uit Oudenbosch

 "Vooral je persoonlijke rustige manier van aandacht vond ik prettig!
Ik heb geleerd hoe ik op manuele stand te werk moet gaan! Het was voor mij iets te kort om tot gewenst resultaat te komen, moet hier meer mee gaan oefenen. Ook heb ik geleerd om dichter in mijn onderwerp te gaan om sfeervollere foto’s te maken. Ben zeker van plan om vaker te komen om de kleine groepjes en de persoonlijk aandacht"." Carla Veeken uit Etten- Leur

"Je was rustig en probeerde mij te helpen door dingen op allerlei verschillende manieren uit te leggen. Je hebt zonder meer verstand van zaken en kunt goed uitleggen. Je liet me ook mijn gang gaan en dat waardeer ik ook altijd erg."
Marja Hagenaars uit Utrecht 


"Ik heb geleerd hoe ik een mooiere compositie kan maken en hoe ik de camera manueel kan scherpstellen. Ik had van tevoren niet echt verwachtingen omdat ik weinig ervaring heb met fotograferen. Ik heb vooral ook geleerd hoe leuk fotograferen is! Ik vond het een leuke middag en je enthousiasme voor foto’s maken is aanstekelijk." Kim uit Volendam.

"Het werken in kleine groepen is erg prettig, je hebt veel kennis en deelt dit makkelijk. Ik leerde het verschil tussen registeren en het maken van een foto met sfeer en vervolgens hoe je dit aanpakt." Paulien


"Ik heb handmatig scherpstellen geleerd, ik dacht dat dat heel moeilijk was en zag ook het nut er nooit zo van. Maar met jouw trucje bleek het makkelijker dan ik dacht en in de macro fotografie zeker wel heel nuttig. En ik heb creatiever leren kijken, nooit gedacht dat ik door een blaadje heen toch het onderwerp nog scherp kon krijgen. En het maken van kleurzweem, was voor mij ook nieuw. Ik vond het heerlijk om zo in de natuur bezig te zijn en gelijk mijn fotografie te verdiepen'. " Martine de Groot uit Edam.

"Dat je maar 4 personen per keer begeleid in je workshop. Zo kun je je aandacht goed verdelen. Je hebt geduld met mensen. Ook als ze hun camera niet goed beheersen. Het klinkt ontzettend cliché maar je leert echt anders kijken met een macro objectief in de workshop boeddha experience."
Marlies Hermans uit Steenbergen

"Ik vond het een super ervaring en ik heb er echt van genoten. Het feit dat je speciaal naar België gekomen bent is al zoveel waard op zich. Maar ik heb genoten van je gezelschap, tips en zoveel bijgeleerd en ik wil van de zomer heel graag nog een workshop komen volgen. Dit was een fantastische dag die ik niet snel zal vergeten. Als je tips staan in mijn geheugen gegrift'".  Tiffany Heymans uit België "

Hele prettige en open sfeer met goede begeleiding. Goede kennis van planten en dieren." Richard de Gouw uit Gorinchem

"Ik heb erg genoten van je enthousiasme en hoe je dingen uitlegt. Ook je Aandacht is erg prettig. Ik zou zo weer een cursus bij je doen!!"
Natasja Groen uit Beverwijk

"Je bent enthousiast, openminded. Je hebt een aantal dingen onder de aandacht gebracht die ik weer was vergeten en waar ik normaal gesproken niet meer zo bij stil sta, zoals de dioptrie, de sweet spot en het zoeken naar wat mijn camera aankan wat betreft de hoeveelheid licht en isowaarde zonder last te krijgen van ruis. Alle tips op een rij via de mail is erg fijn. Je hebt namelijk veel onderwerpen aangeroerd en het is prettig om deze allemaal nog eens na te lezen. Ria Bloemendaal uit Roosendaal.

"Ik vond het een hele leuke en leerzame workshop. Je hebt het goed en vooral rustig uitgelegd. Ik ben er nog niet en moet nog veel oefenen, maar met jouw tips denk ik dat ik op de goede weg ben. Anita Bedankt." Henny Aerts

"Ik vond het een geweldige workshop, heb er toch al wat gedaan, maar de benadering van jou vind ik fantastisch. Je doet langs iedereen een rondje en kijkt waar ze mee zitten. Ik ben zeker van plan om nog meer workshops te volgen bij je. Bovendien ben je gewoon een ontzettend gezellig en open persoon, het was alsof ik je al jaren kende. Mijn complimenten." Jacqueline van Overveld uit Roosendaal
                                
"Prima, afwisselend, goede combi praktijk en theorie. Persoonlijk aandacht en vasthouden aan het onderwerp." Francien uit Breda

"Goede ontvangst, daarna gelijk aan de slag en direct feedback. Door het werken in kleine groepjes veel aandacht en tips gekregen. Prachtige omgeving met veel variatie. " Willy Beirnaert uit Bergen op Zoom.
     
"Je geeft heel duidelijk uitleg, en bent positief kritisch, gewoon eerlijk en daar heb ik wat aan. Ik zou vaker een workshop bij je willen volgen.
Als ik eens een weekend Brabant doe zal ik zeker checken of je ook een workshop beschikbaar hebt".

Annet Spijker uit Hoofddorp
     

Vandaag een Lensbaby workshop gehad bij Anita Bosker. Wat een leuke leerzame en gezellige dag was het !
Ging ik erheen met het idee dat mijn lensbaby kapot was, kwam ik er toch dankzij Anita achter dat het een kwestie is van véél oefenen kijken naar je instellingen licht enz .........Moet nog veel leren maar heb er dankzij de workshop nog meer zin ingekregen.
Veel tips gekregen en daar ga ik dan ook zeker iets mee doen :-) Anita, dank je wel voor al je geduld en hulp je heerlijke appelflap en warme koffie en thee !!!!!"
Mariëlla Aarts uit Nuenen


"De bijna exclusieve aandacht is in zo’n klein gezelschap wel heel aangenaam.Het viel me van mezelf tegen dat ik de techniek nog niet voldoende paraat had. Dat leidde af van het fotograferen zelf. Met jouw praktische oplossingen werd de schade beperkt. De plek was bijzonder en de beestjes waren dat ook. Ook de info na de workshop en de feedback op de foto's vind ik een pluspunt. Vriendelijke deskundige begeleiding met koffie en koek'." Daan van Beek uit Utrecht

"Heel tevreden. Ontspannen en gezellig, en je laat je door de tijd niet opjagen. Vooral het oefenen in de natuur is heel fijn, je leert er veel meer mee omdat je meteen oefent. Je weet de goede locatie te vinden. En ik vond het heel prettig dat je gericht met mijn camera werkte.
Je had je heel goed voorbereid. Ook de nazorg is heel fijn, je laat me niet zomaar los wat fijn is als er nog vragen zouden komen die je dan op de speciale facebook pagina met jou en anderen kunt delen."  Wilma van Heusden uit Oosterhout 

                   

"Je bent goed op de hoogte van het onderwerp fotograferen en ook van de beestjes in de natuur.
Je gaat op een fijne manier om met cursisten en geeft iedereen advies op het vlak waar ze hun leerdoel hebben. Vond de cursus zeer geslaagd ook al doe ik jaren aan fotografie. Een zeer geslaagde ochtend met enthousiaste deelnemers." Johan van Dijk uit Beverwijk 
                  
"Je bent in staat om mensen te inspireren en op een zeer prettige manier de zaken van fotografie toe t lichten. Je bent creatief. Vanuit de praktijk veel nuttige tips gehad." Jan van den Boom Roosendaal


Kwaliteit workshops beoordeeld door de cursisten.


De deelnemers vullen een beoordeling in over de workshop met de volgende vragen!
- Cijfer gevolgde workshop? 9.2
- Werkwijze in de workshop? 9.1
- Kennisoverdracht in de   
  workshop? 9.0
- Raad je de workshop aan bij
  anderen? 9.6