Zoek de kunst in jezelf.....                 

Hoe creëer je orde in de chaos....?

Het is het plantje wat de lente inluidt en in de geschiedenis een dankbaar onderwerp is voor gedichten. Het lijkt een romantisch plantje en op de foto's ziet dat er altijd wel zo uit. Ja als de sneeuwklokjes verschijnen, dan fotografeert heel Holland ze. ........Ik ook natuurlijk, maar als ik ze tref dan zie ik als eerste toch wel totale chaos. Hele groepen sneeuwklokjes waarvoor ik me altijd achter mijn oren krab. Hoe breng ik nu orde in die chaos......
Ik neem je mee met een ochtendje sneeuwklokjes fotograferen.Ik probeer er een te isoleren maar die foto is niet bevredigend voor me. Er komt geen rust in mijn foto. Dat was dan ook een impulsieve foto.
Ook ik kan me niet altijd bedwingen. ;-) Maar jezelf bedwingen is wel een van die dingen die je nodig hebt met deze chaos.
Het is namelijk een hele kunst om alles in de foto te ordenen. Mijn gedachten vliegen dan ook van de een naar de andere kant.
Ja ik kan chaotisch denken..... Maar de meeste mensen zien dat meestal niet aan me. Ik denk vaak aan vorm, kleur en wat het het licht doet met de prachtige klokjes. Ik denk aan tegenlicht, aan het zonlicht wat schijnt op de klokjes en dat prachtige hartje. Ja dat hartje, dat moet erop vind ik!


Ik kom op dreef. Stil aan ga ik zien wat ik wil en denk ik na over mijn instellingen. Als deze goed staan laat ik mijn intuïtie werken. Wat is dat dan die intuïtie? Dat zal ik je vertellen. Ik maak steeds kleine subtiele stapjes om uiteindelijk tot de foto te komen die zich in mijn hoofd gevormd heeft.


Zoekend met de camera kom ik tot ander beelden. Dat is het verschil tussen, uit impuls fotograferen en je intuïtie gebruiken om orde te brengen in de chaos van de sneeuwklokjes. Intuïtie is de vorm van automatische verwerking van eerder aangeleerde informatie, kennis of vaardigheden, in dit geval  fotografie. Leer je je intuïtie goed te gebruiken in je foto's dan behoeven die foto's geen uitleg, de foto spreekt voor zich.
Als ik in mijn ogen klaar ben met de foto die zich in mijn hoofd gevormd,  is het  tijd om te gaan experimenteren. Ik experimenteer er lustig op los.....


Heerlijk, ik wil een foto met tegenlicht......


En ik order de klokjes in deze foto. Maak een deel van de foto rustig en de anderen kant mag van mij lekker druk zijn. Het lijkt dan net ofer een soort van beweging in de foto zit.......

Hier gebruik ik het zonlicht in de achtergrond en wil het verschil laten zien tussen de bijna gestileerde vormen van de bladeren, in tegenstelling tot de natuurlijk vorm van de sneeuwklok wat al aan het vergaan is. Prachtig. Dus dat moest ook een foto worden. En ik speel nog even met onderbelichting....... Altijd leuk. Heerlijk om foto's te maken met liefde en aandacht, het resulteert in een positief gevoel. Ik ga dan ook voldaan naar huis. ♡ Dat is nu mijn intuïtie en daarmee breng ik orde in de chaos....